Chat
Online
Chat now
3 látogató
 
vissza az oldal tetejére
 

Legfrissebb híreink

 

Kedvelt fórumok

 
Szólánc
585 hozzászólás
Számoljunk kétezerig!
1848 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 feltöltött egy képet a galériájába. május 05.
 
 

Friss hírek

 
Racingzone 2012. szeptember 02. 2 hozzászólás
 

Az utóbbi időben egyre több felhasználó ír ki saját híreket. Íme néhány tipp, amivel megkönnyíthetitek a szerkesztők dolgát.

Portálunk egyik legjobb funkciója, hogy minden regisztrált tagunk küldhet be híreket játéktól, témától függetlenül. Persze a hír a szerkesztőben felsorolt kategóriákba kell, hogy tartozzon. Az utóbbi időben rengetegen küldenek be híreket, főként motorsport kategóriában. Merjetek írni, az első próbálkozásoktól kezdve akár olyan fejlődési szakaszon is áteshettek, ami akár egy profi szerkesztéshez is vezethet, nem csak a motorsport kategóriában, hanem más játékhírek esetén is. Néhány dologra azonban érdemes odafigyelni, hogy ne legyenek problémák a korrekciónál. A cikkek persze nem kell tökéletesek legyenek, a szerkesztőség elvégzi rajtuk az utólagos korrekciós munkákat, azonban a kritériumokat betartva pillanatok alatt végzünk a beküldött hírrel, így hamarabb kerül ki a főoldalra. Bármilyen kategóriából csemegézhettek, kivéve a ligák híreit, azokat ugyanis mi írjuk, de ha valamelyik ligavezető egy extra cikket szeretni publikálni ligájáról a liga oldalán feltüntetett hírek mellett, az elküldheti az info@racingzone.hu címre. Lássunk néhány tippet, ami megkönnyíti a szerkesztőség és a ti munkátokat is:

- egyértelmű, mégis érdemes megjegyeznünk, hogy másolt szöveget nem áll módunkban kirakni, kivéve a motorsport kategória. Legyen szó bármilyen motorsportról, különböző oldalakról csemegézhettek, azonban fontos megjelölni végén a forrást, ami a következőképpen néz ki: Kiírjátok a cikk végére a Forrás szót, vastagított betüvel, és ráteszitek az eredeti cikk linkjét. Más esetben, mint például a szimulátorok vagy árkád játékok esetén nem fogadunk el más hírportálokról másolt írásokat.

- híreket úgy küldhettek be, hogy a főoldalon a legutolsó hír fölötti +új írása oldalra léptek, de az extrák menüpont alatt is megtalálható az opció. Ekkor megjelenik a lent látható szerkesztő, az illusztrált kép a szerkesztő felső részét mutatja, ahol meg kell adni az alapadatokat. A hír címe legyen lényegretörő, nem túl hosszú, de nem is túl rövid. Ne tartalmazzon különleges karaktereket (?,@,#,$,%,^). A hír kategóriánál értelemszerűen azt kell kiválasztani, amelyik a legjobban passzol az adott cikkhez. A hír kulcsszavaihoz olyan szavakat kell írni vesszővel elválasztva, amelyek a keresőbe beírva rávezetnek a cikkre (például: kocsi, auto, rft, rfactor, szimultor). A hír bevezetője egy másfél-két soros bevezető szöveg legyen, ami még jól mutat a főoldalon.

- elérkeztünk magához a hírhez, amit a lent látható ablakban lehet szerkeszteni. Az első és legfontosabb, hogy a cikk első 10 sora egybefüggő szöveg legyen, ami ugye igényesen körülveszi a cikkekben látható bannerhelyet. A cikk megírása után jelöljétek be a szövegrészeket és kattintsatok a PIROS színnel jelölt sorkizártra. Felsorolás esetén a KÉKKEL jelölt opciót a legelőnyösebb használni. A sárgával jelölt ikon a képek feltöltését jelenti, töltsetek fel képeket egy saját mappába, a feltöltés után azonban méretezzétek át 480px szélesre. A szerkesztő arányosan állítja be a képet, a szélességhez igazítja a magasságot. A ZÖLD színnel jelölt ikon az idézetekhez készült, ami a szövegből kiragadott idézetet keretezi be, és egy fokkal sötétebb hátteret ad a szövegnek. Érdemes külön sort szentelni ennek az opciónak. A LILA színnel jelölt bal oldali ikon a kijelölt szöveg belinkeléséért felel, a jobb oldali pedig eltünteti a linket a bejelölt szövegrészről.

A főkép csatolása esetén MINDEN ESETBEN 480x210px MÉRETŰ KÉPET TÖLTSETEK FEL. Ez az optimális hírképméret az oldalon, ehhez kell igazodni. Célszerű olyan képből készíteni hírképet, ami kétszer vagy többször nagyobb méretű, mint a hírkép. Kis képekből készült főkép esetén felmerülhet a minőségromlás kockázata, ami ugye nem esztétikus.

Körülbelül ennyi lenne egy hír szerkesztése az oldalon, persze ha valami nem sikerül, mi kijavítjuk utólag és publikáljuk. A hírek nem lehetnek provokatívak, nem sérthetik a szerkesztők és más közösség munkáját. Egyébként ugyanez a formula használható a blogok írásánál is, érdemes ott is odafigyelni a részletekre. Blogok esetén számtalanszor felmerült már az a probléma, hogy reklámozásra használjátok. A blog egy olyan periodikusan újabb bejegyzésekkel bővülő weboldal, amely ezek sorozatából áll, függetlenül attól, hogy mi az oldal témája, formája és hogy nyilvánosan elérhető-e. A bejegyzések leggyakrabban – de nem szükségszerűen – fordított időrendi sorrendben vannak. Nem reklámozásra használjuk, hanem saját tapasztaltaink megosztására.

 

 
zolcsi
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
Kapcsolódó cikkek
 
Eddig 2 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
Neuro  Ó jaj, akkor én itt vétettem a szabályok ellen (blog), ezer bocsánat, nem lesz több ilyen. :D
 

zolcsi

szept. 02., 11:35
Nem mindegy, hogy milyen reklám. Ha telerakod linkekkel ami a saját oldaladra mutat az nem elfogadott, azonban ha egy jó módot reklámozol az bemutatónak számít, tehát korrekt.
 
 
 
 

Neuro

szept. 02., 11:30
Ó jaj, akkor én itt vétettem a szabályok ellen (blog), ezer bocsánat, nem lesz több ilyen. :D
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 
 

Racingzone videógaléria

 

Utolsó hozzászólások

 
Racingzone.hu -... hír
október 20.
 
WRC 4 - három új... hír
október 17.
 
boczy állapota
október 16.
 
pCARS - esős... hír
szeptember 25.
 
rFactor - itt a... hír
szeptember 22.
 
Fast and Furious 7 -... hír
szeptember 22.
 
ETS2 - megérkezett a... hír
szeptember 21.
 
rFactor 2 vs F1 2013... hír
szeptember 21.
 

Ajánló

 

Szavazás

 

RacingZone képekben

 
 
kép 5447
 
243
 
 
 
kép 7957
 
167
 
 
kép 13634
 
101
 
 
 
kép 9577
 
182
 

RacingZone Hírlevél

 
Iratkozz fel Racing hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a RacingZone sorozat világának legfontosabb híreiről.

RacingZone a facebookon

 

A világ hírei

 

Két óra alatt vittek el egymilliárdnyi sportkocsit

Minden évben bekerül egy-egy érdekes autó a Neiman Marcus karácsonyi katalógusába, és minden évben el is viszik mind egy szálig. Sokszor percek alatt fogynak el – egy kifejezetten drága modellnek néha órák is kellenek.
október 26. -

Ilyen egy Ferrari, ha német

A Novitec híres arról, hogy a legjobb olasz autókat szabja át a germán tuning-iskola szerint – a középmotoros Ferrarival sem végeztek félmunkát.
május 04. - http://totalcar.hu

A Renault bekebelezi a Ladát

A Renault évek óta segíti az AvtoVAZ korszerűsítésében, de eddig csak a gyár részvényeinek negyedét kapták meg a befektetésekért és új modellekért cserébe. Mostanra azonban kidolgozták a legjobb módját annak, hogy hogyan tegyék rá a kezüket a legnagyobb o
május 04. - http://totalcar.hu

Együtt dolgozik a BMW és a Mercedes

A közös fejlesztések mindenkinek hasznot hozhatnak: a két autógyártónak épp úgy, mint a vásárlóközönségnek. A kitűzött cél persze még messze van, de a munka már elkezdődött.
május 04. - http://totalcar.hu

Grosjean zárt az élen az utolsó tesztnapon

Az utolsó mugellói tesztnapon ismét Romain Grosjean zárt az élen, bő két tizedmásodperccel megelőzve a regnáló bajnokot, Sebastian Vettelt. A harmadik helyen Fernando Alonso végzett, aki több új elemet is tesztelt Ferrariján, egy kicsúszást követően azonb
május 04. - http://formula.hu